
Pommery on avangard, uute veinistiilide teerajaja ning uuenduslike veinivalmistamise tavade ellukutsuja.
Julge visionäär Madame Pommery otsustas aastakümneid tagasi, et šampanjat tuleb muuta. Tema visioon oli kaotada šampanja magusus ja desserteveinilik staatus ning muuta jook kuivaks ja elegantseks, et seda saaks nautida enne, pärast või isegi ilma toiduta.
Just nii valmis 1874. aastal esimene Brut stiilis Champagne. Toona oli see igati järsk ja uuenduslik kõrvalekalle 19. sajandil moodsatest magusatest šampanjadest!

Viinamarjade päritolu veinide kvaliteedis on ülioluline ning loomulikult valmib Pommery Champagne vaid parimatest aedadest pärit viinamarjadest.
Šampanjades kasutatud viinamarjade mitmekesisus, iga-aastase saagi kvaliteedi kontroll, laialdane reservveinide valik segude jaoks, laagerdumisaeg keldris – kogu see hoolsus ja tootmise mitmekesisus loob Pommery šampanjadele meeldivaid ja isikupäraseid nüansse.
Alates 2014. aastast on Vranken-Pommery Monopole Group saanud «Säästev viinamarjakasvatus šampanjas» ja «Kõrge keskkonnaväärtus» märgised. Need märgised annavad tunnistust aastatepikkusest tööst säästva viinamarjakasvatuse poole. See tagab muuhulgas oluliselt vähendatud taimekaitse vahendite kasutamise viinapuudel.

Peale korjet, oktoobri esimeses pooles, valmib esimese käärimise läbinud ilma mullita vein, mida veinispetsialistid degusteerivad kvaliteedi tagamiseks. Segamise, mis on tootmisprotsessi võtmeetapp, viib läbi keldrimeister Clément Pierlot koos oma veiniasjatundjatest meeskonnaga.
Kasutades erinevaid eelnevate aastakäikude baasveine, jälgitakse hoolikalt ja täpselt Pommeryle iseloomulikku aroomi- ja maitseprofiili. Nii saab aastast-aastasse jätkuda Pommery šampanjade kvaliteet ja stiil.
Aroomide täielikuks välja kujunemiseks kulub veinil aastaid. Sügaval keldris saavad kokku ideaalsed tingimused, võimaldades erinevatel aastakäikudel täieliku küpsuseni jõuda. Suvel niiskust säilitades ja talvel soojust hoides toimivad kriidist keldriseinad täiusliku temperatuuriregulaatoriga.
Vein läbib pudelites teise käärimise, mille tulemusena tekib šampanjale iseloomulik mull. Mullide tekkimiseks on pärm tarbinud ära kogu suhkru ning edasi lastakse settel, mis pudelisse tekib, olla veel mõnda aega veiniga kontaktis. Just pärmisette kokkupuutumine veiniga annab šampanjale iseloomuliku rikkaliku aroomibuketi.

Reimsi kriidikarjääride muutmine veinikeldriteks oli sajandi suurim ehitusprojekt, mis on kantud ka UNESCO maailmapärandi nimekirja. Prantsuse ja Belgia kaevurid kaevasid 18 kilomeetri jagu tunneleid 30 meetrit maapinnast allapoole.
See on hiiglaslik maa-alune linn katedraalidest, mis pärinevad gallo-rooma perioodist. Mõned neist on kaunistatud uhkete monumentaalsete bareljeefidega, mis on kujundatud kriidist.
Monumentaalne 116 astmega trepp on ainus ühendus selle maa-aluse maailma ja välismaailma vahel.

Champagne Pommery keldrites kõndides märkab igas tunnelis ka suuri linnasilte. Iga märk tähistas Madame Pommery edu uuele turule sisenemisel. Just tema viis veinitehase pärast enda abikaasa surma suure kuulsuseni.











Meie e-poe külastamiseks peate olema vähemalt 18 aastane.