Värvus: kahvatu kuldkollane.
Aroom: kompleksne aroom, milles tulevad esile röstitud mandlid, kuivatatud puuviljad, valge virsik ja pärnaõied.
Maitse: tunda on kuivatatud kollaseid luuvilju ja pirni. Mineraalse alatooniga pikk ja kreemine järelmaitse.
Serveerimissoovitus: aperitiiv, kala ja mereannid, grillitud köögiviljad, kana- ja kalkunilihast road, kitsejuust, šokolaadi magustoidud.
Serveerimistemperatuur: 8 – 10 ̊ C
Toote iseloomustus: Chenin Blanc on valge viinamarjasort, mis on pärit Loire´i orust Prantsusmaalt. Tegemist on väga hapuka sordiga, mistõttu saab temast valmistada väga erineva stiiliga veine vahuveinidest kuni dessertveinideni. Samast viinamarjast valmib ka kuiv või poolkuiv aromaatne Vouvray. Vouvray Excellence viinamarjad korjatakse käsitsi. Õrn pressimine ja jahe kääritamine (18 ̊ C) säilitavad värskuse ja aroomi. Teine kääritamine pudelis kestab vähemalt 24 kuud.








