Värvus: kahvatu lõheroosa
Aroom: värske ja intensiivne, esile kerkivad vaarikas, punane sõstar ja tsitrus, lisanduvad kergelt kooresed, lillelised ning vürtsikad noodid.
Maitse: keskmise täidlusega, tsitruseline happesus hea lopsaka marjasusega. Järelmaitses kreemine ja värskendav mineraalsus koos kergete marjatanniinidega.
Serveerimissoovitus: suurepärane aperitiiv, kerged suupisted, tortilla, paella, grillitud lõhe, sous-vide meetodil valmistatud pardi- ja küülikuliha, värskemad kitsepiimajuustud, toorjuustukook, beseekattega punasesõstrakook.
Serveerimistemperatuur: 5 – 7 ̊ C
Toote iseloomustus: viinamarjade õrn-pressimine teostatakse nn „blanc de noirs“ meetodil, kus pressitud tumedate viinamarjade mahl eemaldatakse koheselt marjakestadelt. Teine osa pressitud mahlast jäetakse kuni 3 tunniks kontakti viinamarjakestadega, et saavutada cavale soovitud roosa värvus ning maitsenüansid. Veini teine kääritus pärmisettel (sur lie), vältab minimaalselt 15 kuud.
Peale ümberkorkimist „rahuneb“ vahuvein täiendavalt veel 4 kuud keldrites.