Värvus: õlgkollane
Aroom: värske ja puuviljane, esile kerkivad laim, ananass, greip ja valge virsik ja floraalsed noodid.
Maitse: keskmise täidlusega, lopsakas puuviljasus heas tasakaalus värskendava happesusega.
Serveerimissoovitus: erinevad road mereandidest ja koorikloomadest, kevadrullid kreveti-kana täidisega, praetud kohafilee seente ja juustuga, paneeritud kalapallid, lavaširullid suitsukanaga, värskemad, lehma- ja lambapiimast valmistatud juustud.
Serveerimistemperatuur: 8 – 10 ̊ C
Toote iseloomustus: Pinot Grigio viinamarjad korjatakse tavaliselt juba augustikuu esimeses pooles, et veinis oleks rohkem särtsakat happesust. Catarratto viinamarjade korje toimub aga septembrikuu teises pooles, et veini lisanduks täidlust ja puuviljasust. Veinivirded kääritatakse eraldi, madalal temperatuuril kuni 21 päeva.
Peale kääritust laagerduvad veinid terastankides, pärmisettel kuni detsembri kuu lõpuni.









